Over Diane Govers

Diane Govers
Diane Govers

Mijn motto is: genieten is gezond!

Ik heb lange tijd niet zo goed kunnen genieten van het leven, omdat ik teveel bezig was met leven zoals ik dacht dat het hoorde. Eén van de gewoontes die ik had ontwikkeld was me steeds weer aanpassen aan de wensen van de ander. Dit kwam voort uit mijn behoefte om het goed te doen voor de ander en daarmee aardig gevonden te worden. Vanaf het moment dat ik echt voor mezelf heb gekozen, veranderde dat. Doordat ik besloot dat ik mijn eigen weg wilde gaan, echt mijn eigen pad wilde gaan volgen, kon ik gaan voelen wat ik graag wil doen. Wát ik wil doen en hóe ik dat wil doen, waar ik blij van word en hoe ik graag wil leven. Dat brengt me dichter bij mezelf en daarmee ook dichter bij geluk op een manier die ik nog niet kende. Ik leef nu meer op een manier die beter bij me past, omdat die steeds dichter komt bij wie ik werkelijk ben.

Het genieten en dat met anderen delen heeft bij mij altijd hoog in het vaandel gestaan. Dat vond ik al belangrijk in de dertien jaar dat ik in de kinderopvang heb gewerkt. Na het behalen van het diploma voor pedagogisch medewerker voelde ik de behoefte om werkelijk contact te maken met het kind en samen een goede band op te bouwen, zodat het kind zich veilig voelt en zich van daaruit vanzelf ontwikkelt in zijn of haar eigen tempo en op zijn of haar eigen manier. Daarom heb ik de kinderopvang vaarwel gezegd en ben ik eerst bij gezinnen thuis gaan werken en daarna in mijn eigen kleinschalige kinderopvang aan huis. Mijn kernwaarden daarin waren: kleine groepen met aandacht voor contact en verbinding, gezonde voeding liefst biologisch en iedere dag buiten in de vrije natuur zijn. In al die jaren en al die verschillende situaties heb ik veel geleerd in de omgang met kinderen en mijn rol als opvoeder daarin. Uit dat werk haalde ik veel voldoening en plezier, juist doordat er veel tijd en ruimte was voor ontspannen contact met de kinderen en hun ouders.

Op dit moment volg ik de opleiding tot spiritueel werker bij Aurora in Heeze. Ik ben dankbaar voor alle ervaringen die ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn leven. Ze hebben me allemaal (leuk of niet leuk) veel gebracht. Ik wil me graag inzetten voor ouders en kinderen om hen via informatie en inspiratie zichzelf en elkaar steeds beter te leren kennen en zo samen meer te genieten van het leven.

Met vrolijke groet,
Diane Govers

CV

• Opleiding Natuurvoedingsadviseur
• Cursus Meervoudige Merkaba Technieken
• Cursus Kind en (op)voeding
• Cursus Mindfulness
• Opleiding Kinderyoga
• Cursus Hoofd-, nek en schoudermassage
• Cursus Lichaamsmassage en aromatherapie
• Opleiding NEI-coach
• Opleiding Pedagogisch Medewerker