Geplaatst op Geef een reactie

De diepergelegen kracht van buitenspelen

Natuurlijk weten we allemaal dat buitenspelen gezond is voor onze kinderen. De frisse lucht doet je kind goed. Het helpt om je kind weer een frisse wind door het hoofd te laten blazen tijdens of na een volle schooldag. Heerlijk om lekker te rennen, bewegen, springen en spelen, nadat het netjes op een stoeltje in de klas heeft gezeten. En heerlijk om uit de ruimte te komen, waar het zich met zoveel andere kinderen heeft moeten concentreren. Alles wat het zich in die kleine ruimte gewaar is geweest, kan het daarmee weer loslaten. Om weer af te kunnen schakelen van de druk van opletten en presteren. Ieder kind wordt daar beter van. Zonder meer.

Toch is dat niet de grootste kracht van buitenspelen voor de kinderen van nu. Wat die kracht wel is? De diepergelegen kwaliteit van buitenspelen is dat je kind zich weer kan opladen met lichaamseigen energie. Energie die past bij de hogere frequentie die het lichaam van je kind van nature heeft.

Nieuwe tijd

Onze kinderen zijn geboren in een nieuwe tijd. Rond 2012 heeft er een verschuiving plaatsgevonden. Door een verschuiving in de stand van de planeten zijn we een nieuw tijdperk ingegaan. Een beetje vergelijkbaar met de tekens van de dierenriem die zo ongeveer iedere maand wisselen. Alleen deze verschuiving, deze overgang naar het nieuwe tijdperk, het Aquariustijdperk komt maar eens in de 26.000 jaar voor. Heel bijzonder dus, dat wij die overgang meemaken. Het houdt in dat de aarde, ofwel Moeder Aarde, naar een ander energielevel gaat, naar een andere dimensie. Voorheen in het Vissentijdperk, spraken we van de 3de dimensie. Nu verhoogt de trilling van de aarde en transformeert zij naar de 5de dimensie. Onze kinderen zijn hier al op afgestemd. Hun lichaam, hun energie, hun mind en hun intuïtie zijn al afgestemd op deze nieuwe periode. Zij hebben al een andere, hogere, frequentie die haarfijn aansluit bij de 5de dimensie.

Voor volwassenen valt het niet altijd mee om mee te bewegen met deze transformatie. Het is belangrijk dat we leren om onze energie te verhogen en om te schakelen naar deze hogere frequentie. Toch is dat nodig om onze kinderen goed te blijven begrijpen en hun emotioneel te blijven verstaan. Het gedrag van kinderen is maar het topje van de ijsberg. Wil je dat je kind zich werkelijk gehoord en gezien blijft voelen, dan is het nodig om op ook op de onzichtbare lagen van het gevoel en de intuïtie aan te sluiten bij je kind. Dat kun je doen door je af te stemmen op de nieuwe energie.

Je energie verhogen

Als dat al lastig is voor ons persoonlijk, begrijpelijk dat het nog veel lastiger is voor organisaties, bedrijven en systemen om hun energie te veranderen en op te hogen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het onderwijs. Ons onderwijssysteem is van oudsher bedoeld om arbeidskrachten op te leiden ten tijde van de industrialisering. De wijze van lesgeven, de inhoud van de lessen en de manier van lesgeven zijn niet zozeer bedoeld om ieder kind zich te laten ontwikkelen en ontplooien. Het is meer gebaseerd op het volgen van een bepaalde norm waar ieder kind aan moet voldoen. Met de overgang naar de nieuwe tijd, zie je steeds meer kinderen uitvallen in het onderwijs. Naar ik begrepen heb, zijn er zo’n 50.000 kinderen die niet de basisschool bezoeken, omdat ze daar de aansluiting missen.

Zwaarte

Dat houdt in dat kinderen met hun helderheid en intuïtieve vermogens zich dusdanig beperkt voelen in het huidige onderwijs dat ze zich daarin niet voldoende kunnen ontwikkelen. Zij worden eerder beperkt door het systeem, dan dat zij er beter van worden. Ze zitten letterlijk op een andere frequentie dan school. Dat uit zich in druk gedrag, in teruggetrokken en/of boos gedrag. Stel je eens voor hoe het voor kinderen is om zich vijf dagen per week aan te moeten passen aan de lagere energie van hun school en klas. Het trekt ook hun persoonlijke energie naar beneden. Voor veel kinderen voelt het volgen van onderwijs zwaar, stroperig en traag. Zij willen veel sneller vooruit en doorzien veel makkelijker de huidige leersystemen. Toch moeten ze zich aanpassen aan het tempo waarmee de klas onderwezen wordt. Kinderen doorzien ook haarfijn waar leerkrachten persoonlijk niet toegankelijk en betrokken zijn, maar meer vanuit hun rol voor de klas staan. Ze missen de menselijke touch, de persoonlijke betrokkenheid en verbinding. Wat niet wil zeggen dat de meeste leerkrachten niet hun uiterste best om dat wel te bereiken. De insteek van het huidige onderwijssysteem is nog steeds teveel gericht op cognitieve intelligentie en te weinig gericht op intuïtieve intelligentie. Terwijl juist de intuïtieve talenten bij de kinderen van nu zo goed ontwikkeld en aanwezig zijn.

Avonturieren

Kinderen hebben het meer dan ooit nodig om  in de vrije natuur te zijn. En dan bedoel ik inderdaad niet na schooltijd op het schoolplein spelen. Ik bedoel dan werkelijk de vrije natuur: bomen en struiken, veldjes en weilanden, onbeheerde groenstroken, plekken waar je je nog heerlijk kunt verstoppen. Waar je boomhutten kunt bouwen en dammetjes in een beek kan bouwen. Een omgeving die niet bewust ingericht is voor kinderen en waar kinderen niet continu onder toezicht staan van volwassenen of professionals. Kinderen hebben het nodig om te kunnen struinen. Zonder te moeten en zonder niet te mogen. Zelf te mogen ervaren, te beleven en ontdekken en daar volledig in opgaan. Waar het avontuur nog zit in een mierenhoop, een droge sloot of een tent bouwen met dat wat toevallig voorhanden is.

Die ruimte was er vroeger veel meer. En ook al ging het mis, dan hebben we daar niets aan over gehouden. We zijn niet in zeven sloten tegelijk gelopen en onze kinderen gaan dat ook niet doen. Zij gaan daar ook niets van oplopen. Sterker nog, onderzoek heeft geleerd dat hoe minder een (speel)omgeving is ingericht, hoe alerter kinderen zijn bij het spelen. Het leert hen voor zichzelf te denken en alert te zijn. Het houdt hen met de aandacht betrokken en kinderen leren op te letten wat ze doen.

Terug naar je oorspronkelijke frequentie

De werkelijke kracht van dit struinen in de vrije natuur ligt nog een laag dieper. Veel kinderen raken zichzelf kwijt op school. Ze verdwalen volledig in alles wat moet en alles wat er van hen gevraagd wordt. Het blijkt voor hen een ware uitputtingsslag om zich de hele dag aan te passen aan de oude frequentie. Het is uitermate vermoeiend om de hele dag in een omgeving te zijn waar de frequentie zoveel lager is, dan de werkelijke frequentie je kind van nature heeft. Dàt is de diepere laag waardoor onze kinderen overprikkeld raken. Dat is de reden dat zij uit balans raken en zichzelf kwijtraken. Dat is ook een reden dat zij niet tot hun recht komen in het onderwijs.

Door in de vrije natuur te struinen, kunnen kinderen zich weer verbinden met hun werkelijke kern, met hun natuurlijke frequentie. In de vrijheid van een groene en onbedwongen omgeving helpt de energie van de aarde kinderen zich moeiteloos af te stemmen op die hoge trilling. Kinderen kunnen er ontladen, niet in het minst van de elektronische belasting die ook een rol speelt. Samen met Moeder Aarde kunnen zij zich voelbaar en zichtbaar weer opladen en op natuurlijke wijze terugkeren naar hun oorspronkelijke frequentie. Het verhoogt op natuurlijke wijze hun energie, hun frequentie, het verbetert hun humeur en helpt hen hun vitaliteit weer te herstellen van de onbalans die op school ontstaan is.

Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor jouw gevoelige kind om te gezond, lekker en warm te smikkelen na schooltijd

Brrr koud! Even wennen weer hoor, dat de temperatuur gedaald is. Al die maanden met het zonnige zomerweer maken dat ik nu echt even om moet schakelen. Voordeel daarvan is wel dat daarmee mijn favoriete jurkje (met lange mouwen!) weer uit de kast is gekomen. Ik voel ook meteen de behoefte aan warm drinken, om mezelf aan te warmen en mee te verwennen. Hoe is deze overgang voor jouw gevoelige kind? Kan jouw kind ook even een hartsversterkertje gebruiken? Laat ik mijn tips ook even met jou delen; wie weet kun je er wat mee. 

Bij mij in de kast staat een speciale thermoskan, waarin ik bouillon maak. Bouillon is altijd wat vetter dan thee en dus heb ik daar een extra kan voor staan. In de overgang naar het koude weer staat bouillon boven aan mijn lijstje van warme dranken. Het fleurt me weer op en maakt dat ik makkelijk en snel kan herstellen. Aangezien ik behoorlijk gevoelig ben, heb ik een bijzondere soort in mijn keukenkastje staan. Het zijn hele eenvoudige, maar vooral hele gezonde bouillonblokjes van Cenovis. Het grote verschil met alle andere bouillonblokjes -poeders en (oplos)soepjes die ik ken is, dat er geen gist in verwerkt is.

Gist, gistextract of MSG zijn stoffen die veelal aan voeding worden toegevoegd vanwege de vleesachtige smaak die het aan voeding geeft. Het wordt gezien als smaakmaker en op die manier veel gebruikt in o.a. soepen en bouillon, kant-en-klaar maaltijden en pizza’s. Het nadeel van deze stoffen is echter dat er bijwerkingen aan zitten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde hartslag, ademhalingsproblemen en hartkloppingen. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel mensen gevoelig zijn voor deze stoffen, dus ik kan alleen voor mezelf spreken. Sommige oplossoepen leveren bij mij hartkloppingen, misselijkheid en ademhalingsproblemen op. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een gezonde variant.

Gevoelig kind

Is jouw kind gevoelig en reageert het ook snel op bepaalde voedingsmiddelen of e-nummers? Dan zou je hier ook voorzichtig mee kunnen zijn. De bouillonblokjes van Cenovis zijn o.a. te koop in onze webshop, maar ook in reformwinkels en bio-supermarkten. Het kan zijn dat je kind er graag wat extra zout in wil. Dat is geen probleem. Wanneer je een theelepel keltisch zout aan de bouillon toevoegt, geef je je kind ook nog eens de kans om 84 belangrijke mineralen en sporenelementen aan te vullen. Dit zout is een gezondere variant van het gewone keukenzout. Door zijn samenstelling is het een praktische en goedkope manier om extra voedingsstoffen op te nemen, die je kind verder helpen om zich weer fit en vitaal te voelen en eventuele overprikkeling los te laten.

Ook nog wat te smikkelen?

Wil je je kind ook nog wat gezonds en warms te eten geven na school? In deze periode is het fijn om daar bijvoorbeeld aan toe te voegen:

 • Geroosterde pijnboompitjes, gewoon even kort in een droge koekepan op het vuur zetten en heen en weer laten schuiven;
 • Gebakken appeltjes, snijdt de appeltjes in dunne schijfjes en bak ze in wat roomboter of olijfolie. Laat de appeltjes op een laag vuurtje wat sudderen, zodat ze lekker zacht worden. Eventueel kan er wat honing of wat kaneel bij. Je kunt ze ook prima combineren met de geroosterde pijnboompitjes;
 • Chipjes met zeezout geven je kind ook weer de mogelijkheid om af te schakelen en op te laden, eventueel een beetje opgewarmd in de oven;
 • Of wat dacht je van een lekkere omelet in reepjes of blokjes?

Combineer dit in schaaltjes op een dienblad en je kind kan heerlijk smikkelen wanneer het uit school komt.

Geplaatst op 2 Reacties

Onze vacature: (Oud)-leerkrachten en pedagogisch medewerkers met extra ambitie

Wij zoeken een (oud) pedagogisch medewerkers en/of leerkrachten die de kinderen van nu een bijzonder warm hart toedragen en graag een steentje bijdragen aan een gezonder leef- en opvoedklimaat voor kinderen.

Dit is een uitgesproken kans voor mensen die:

 • een uitgesproken warm hart hebben voor (ouders en) kinderen;
 • daar in het huidige onderwijs/opvang niet altijd hun ei in kwijt konden of zelfs in vastgelopen zijn;
 • op korte termijn aan de slag willen en kunnen;
 • interesse hebben in bewust opvoeden en nieuwetijdskinderen;
 • in zichzelf willen investeren,
 • niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken en niet bang zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Wij zoeken mensen die samen met ons het nieuwe opvoeden gaan uitdragen. Dat doe je in je eigen omgeving en in je eigen werkruimte.

Wij zoeken mensen die passen in ons team van co-creators en die:

 • als zelfstandige willen en kunnen werken,
 • openminded en leergierig zijn,
 • gedreven en gepassioneerd om met kinderen te werken;
 • ontwikkeling en ontplooiing van ouders boeiend vinden;
 • door durven pakken en niet snel afgeschrikt worden;
 • bereid zijn op eigen kosten een opleidingsweekend te volgen;
 • reflectief, creatief en bewust zijn.

Voor ons staan jouw praktische vaardigheden niet voorop. Bepalend voor ons zijn je leergierigheid, je reflectieve vermogen en je affiniteit met ons werkveld.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur onder dit bericht. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!

Geplaatst op Geef een reactie

Wat is de nieuwe tijd?

De nieuwe tijd

Tijd is een ongrijpbaar iets. Voor de een vliegt de tijd, voor de ander kan de tijd niet snel genoeg gaan. Uren, minuten, seconden. Dagen, weken, maanden en jaren. Daarmee hebben we een systeem gecreëerd waarin we tijd verdelen. Tijd die eigenlijk niet te vatten is, hebben we daarmee concreet en tastbaar gemaakt.

Tijd in astrologisch opzicht

In een jaar draait de aarde rond de zon. In zo’n zonnejaar van twaalf maanden komen alle dierenriemtekens aan bod. In de loop van het jaar komen daar alle sterrenbeelden voorbij. In de onderstaande tabel zie je daarvan het overzicht.

De aarde draait dus om de zon in een zonnejaar. Maar in dezelfde tijd doorloopt de zon zelf ook een cyclus van alle sterrenbeelden. Zij draait namelijk in retrograde (in omgekeerde volgorde) rond de sterren in de kosmos. Wanneer het snijpunt van de zon met de hemelevenaar een ander sterrenbeeld van de dierenriem binnengaat, begint er een nieuw tijdperk. Dat noemen we een sterrenmaand en dat gebeurt ongeveer iedere 2165 jaar.

Het doorlopen van de zon van alle 12 sterrenmaanden noemen we een sterrenjaar. Een sterrenmaand duurt 2165 jaar en de zon doet er dus 12 x 2165 jaar, een kleine 26.000 jaar over om een geheel sterrenjaar te doorlopen.

Het Aquariustijdperk

Met de nieuwe tijd wordt niet alleen de overgang bedoeld naar een nieuwe sterrenmaand, maar ook de overgang van de zon naar een geheel nieuw sterrenjaar. Daarmee wordt een periode van zo’n 26.000 jaar afgerond. De vorige sterrenmaand, het Vissentijdperk, wordt nu opgevolgd door het Watermantijdperk. Meestal wordt dit nieuwe tijdperk het Aquariustijdperk genoemd. Omdat het zo’n grote overgang in tijdperken behelst, wordt het Aquariustijdperk ook wel de nieuwe tijd, in het Engels: New Age, genoemd. De kinderen van deze tijd noemen we Nieuwetijdskinderen.

Geplaatst op Geef een reactie

Workshop: Je boze kind beter begrijpen

BOOS, BOOS, BOOS, iedere dag weer boos!

Herken je dat? Je gaat je kind ophalen van school. Je kind is amper op het schoolplein of het begint al te mopperen. Niets is goed, alles is stom, fout of oneerlijk. Wat je ook doet of wat je ook zegt; het lijkt allemaal niets uit te maken. Je kind ratelt maar door en lijkt niet te stuiten.

Of je kind wil afspreken en is niet meer te stoppen als dat niet blijkt te kunnen. Huilen, schreeuwen, schoppen, slaan. Je staat erbij en voelt de ogen van andere ouders in je rug prikken.

Huilbuien, schreeuwpartijen, driftkikkers. Ze hebben allemaal met elkaar te maken. Ze duiden namelijk op een ding: Je kind is vandaag overprikkeld geraakt. En wat nu???

Programma

Inloop met koffie en thee (een kwartier voor aanvang)

Deel 1 Ervaringsverhalen

 • Esther
 • David
 • Joep

Pauze

Deel 2 Afstemmen op je kind

 • Visualisatie
 • Persoonlijke afstemming op je kind

Afsluiting

Foto

Breng je een recente portretfoto (op papier) van je kind mee? Dan krijg je van mij een op jouw kind afgestemd advies.

Woensdag 31 januari van 10.00 – 12.00 uur
Woensdag 7 februari van 20.00 – 22.00 uur

 

Inschrijven

Klik op deze link om in te schrijven.

Geplaatst op Geef een reactie

Magnus Carlsen: opgroeien als nieuwetijdskind, uitgroeien tot wereldkampioen

Afgelopen zaterdag werd de 3Doc Magnus uitgezonden op televisie. Een documentaire over Magnus Carlsen, wereldwijd bekend als de ‘Mozart van het schaakspel’. Met 10 jaar filmmateriaal en privébeelden nemen de filmmakers je mee in de indrukwekkende geest van dit moderne schaakgenie. Al op 13-jarige leeftijd werd hij grootmeester. Op 22-jarige leeftijd verslaat hij in 2013 regerend wereldkampioen Viswanathan (Vishy) Anand. Anand is een Indiase schaakgrootmeester. Hij won zowel in 2000 als in 2007 een toernooi om het wereldkampioenschap. In 2008, 2010 en 2012 verdedigde hij zijn titel met succes. In 2013 wordt hij in zijn woonplaats Chennai (India) verslagen door Carlsen. Sinds 2013 is Magnus Carlsen regerend wereldkampioen.

Opgroeien als kind, uitgroeien tot kampioen

In de documentaire wordt een mooi beeld geschetst van het gezin waarin Carlsen in opgegroeid. Uitspraken van zijn vader die aangeeft al op jonge leeftijd het talent van Magnus te hebben gezien en op waarde te hebben geschat. De ruimte die het jonge kind krijgt om zijn talent te ontwikkelen en zijn focus te leggen op schaken. Dat hij daarmee wat meer in zichzelf gekeerd is en wat minder naar buiten, wordt niet veroordeeld, maar juist met open armen ontvangen. Ook in latere jaren is het de aanwezigheid en steun van zijn ouders en zijn zussen, die hem houvast geeft en hem laat ontspannen tijdens stressvolle momenten.

Bijspijkeren of talent ontplooien?

De focus in zijn opvoeding heeft bij Magnus gelegen op het verder ontwikkelen van zijn talent. Wat vind jij belangrijk voor jouw kind? Vind je het belangrijk dat jouw kind zijn eigen talenten ontwikkelt en ontplooit? Of vind je het juist belangrijk om datgene wat nog niet zo goed ontwikkeld is, aandacht te geven en te versterken? In het onderwijs wordt vaak op dat laatste veel nadruk gelegd. We geven kinderen extra huiswerk om ze bij te spijkeren in bepaalde vakken. Krijgen kinderen ook extra werk of huiswerk als ze ergens goed in zijn? En hoe pak jij dat thuis op? Laat jij je kind extra ploeteren als het huiswerk op school niet af was? Of kies je ervoor school school te laten en en thuis voor ontspanning te gaan. Ik ben benieuwd naar je mening. Laat je hieronder een reactie voor me achter?

De kracht van intuïtieve intelligentie

Een ander ‘dilemma’ dat in deze documentaire prachtig wordt aangestipt, raakt direct het talent van Magnus. In veel landen worden kinderen die goed zijn in schaken dagelijks urenlang getraind in de technieken en vaardigheden van deze sport. Magnus is daarvan afgeweken. Buiten alles is hij toch ook gewoon kind gebleven. Tijd om te ontspannen, te spelen en dingen te doen die je als kind graag wilt doen.

Zijn tegenstander Anand heeft juist het omgekeerde gedaan. Hij heeft wel dag in dag uit zijn mind aangescherpt en alle mogelijke tactieken en strategieën uitgedacht en uitgespeeld. Hij is benaderd door een fabrikant om mee te werken aan het ontwikkelen van de eerste schaakcomputer. Deze computer wordt aangepast aan de behoefte en standaard van Anand, die daarmee zijn denkvermogen nog verder kan ontwikkelen en uittesten. Zijn mind heeft ongelofelijk veel vlieguren gemaakt.

Het verlies van de flow

In de trailer van de film hieronder, wordt het al in beeld gebracht. De kracht van Magnus Carlsen is het gemak waarmee hij vooruit kan zien wat zijn zetten voor impact op het spel zullen hebben. Wanneer hij op enig moment deze flow, deze intuïtie verliest, verliest hij niet alleen het spel, maar ook zichzelf. Ook in de titelstrijd tegen Anand moet hij deze strijd met zichzelf leveren. Zijn eigen plek, zijn eigen spel, zijn eigen intuïtieve manier van spelen groeien tijdens de diverse partijen om het kampioenschap. En uiteindelijk hervindt hij zichzelf en zijn eigen intuïtieve kracht, waarmee hij genadeloos Anand verslaat.

Nieuwetijdskind

Natuurlijk ken ik Magnus niet persoonlijk en kan ik je niet meer over hem vertellen dan ik gezien en gehoord heb tijdens deze documentaire. Wat mij raakt in zijn verhaal is het gemak en de moeiteloosheid waarmee hij intuïtief ziet en weet wat de beste volgende stappen zijn. Bij mij wekt dat op zijn minst het vermoeden dat hij (bewust of onbewust) helderziende en helderwetende vermogens heeft. Zijn intuïtieve aannpak klinkt mij sterk in de oren als een beelddenker en staat daarmee haaks op het uitermate doorontwikkeld en getraind logisch denken van Anand. Voor mij is Magnus is een prachtig voorbeeld van een kind van de nieuwe tijd.

Mocht je de documentaire nog willen bekijken, dan is dit de link:

https://www.npo3.nl/3doc/19-01-2018/BV_101387020

Geplaatst op Geef een reactie

Moe, moe en nog eens moe…!

Vermoeide moeders

Ben jij ook zo ongelofelijk moe? Uitgeput zelfs? Valt het gezinsleven jou soms ook zo zwaar? Iedere dag weer jezelf oppeppen om weer fris en fruitig een nieuwe dag te beginnen? Word jouw lontje korter en korter en baal je ervan als je uit je slof schiet tegen je partner of je kinderen?

Moeder zijn is niet makkelijk. 24/7 in de weer zijn met kinderen, met het huishouden, de boodschappen, eten koken en daarnaast ook nog parttime werken. We lijken wel jongleurs in het circus, die alle ballen hoog moeten houden. Zou jij weleens heerlijk willen ontspannen? Al die ballen even loslaten en even alleen maar tijd en aandacht voor jou? Dat kan nu heel eenvoudig.

Met Access Bars geef ik je weer rust in je hoofd. Tijdens een behandeling kan je lichaam stress en chaos loslaten, zodat jij er weer tegenaan kunt. Als moeder zou je jezelf dat gerust iedere maand een keertje mogen gunnen. Of eigenlijk zou ik beter kunnen zeggen: moeten gunnen. Want: als jij omvalt, wie zorgt er dan voor de kinderen? En voor het huishouden? En voor de boodschappen? Precies. Jij bent onmisbaar voor jouw gezin.

Introductiekorting

En weet wat zo leuk is? Nu kun jij Access Bars uitproberen voor een mooi kennismakingsprijsje. Want tot 1 februari a.s. betaal je geen € 60, maar slechts € 50. Zo, dat is mooi meegenomen, toch? Veel vrouwen zeggen dat ze na afloop van een Bars sessie meer ruimte in hun hoofd voelen, alsof het schoongemaakt is. Ook verdwijnen sommige fysieke en mentale problemen al na één Bars sessie. Op zijn minst zal je je ontspannen en rustig voelen, alsof je een massage hebt gehad.

Wat is Acces Bars?

Access Consciousness™ is een verzameling makkelijke en krachtige technieken, ontwikkeld door Gary Douglas en Dr. Dain Heer, met één doel voor ogen: de wereld veranderen door mensen in staat te stellen in hun eigen kracht te staan, hen te versterken, hen kennis te geven van wat ze zelf al weten en het bewustzijn op deze planeet te verhogen en het oordeel te verlagen.

Access Consciousness™ heeft een uniek energetisch lichaamsproces ontwikkeld, genaamd ACCESS BARS™. Voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning wenst, in het hoofd en in het lichaam. Naast de diepe ontspanning die dit proces verzorgt, biedt een Bars® sessie ook dynamische verandering, op alle vlakken van het leven.

Met Access BARS laat je een frisse wind door je energiehuishouding waaien. Bovendien lost het ook nog eens oude patronen en vastzittende emoties op, zonder dat het je enige moeite kost. Negatieve gedachten en gevoelens verdwijnen en je zelfvertrouwen groeit. Op naar opvoeden met plezier, gemak en ontspanning!

Je bent van harte welkom. 💚🌞

Geplaatst op Geef een reactie

Kleurrijke t-shirts met een krachtige intentie

Gespot op de FeelGoodMarket/SushiFestival in Eindhoven: kleurrijke T-shirts van Embrace of Love met een inspirerende boodschap. Door het dragen van dit t-shirt kun je, zoals de initiatiefnemers zelf zeggen: ‘Show the world that you care’. Op de t-shirts staan teksten als ‘Power of love’ en ‘We are one’. Ook inspirerend om te dragen bij bijv. yoga-, meditatie- of mindfulnesslessen, voor jezelf en voor je kind.

Oh ja, nog een leuk detail: koop je een t-shirt voor jezelf, dan krijg je automatisch korting op een tweede t-shirt. Mooi gebaar om liefde uit te delen met vrienden en familie.  #hetnieuweopvoeden #eenheidsbewustzijn

Geplaatst op Geef een reactie

Wat rituelen voor je kind kunnen betekenen

Rituelen komen over de hele wereld voor, in alle culturen en in verschillende vormen. Bij rituelen denken veel mensen aan primitieve volksstammen die in hun rieten rokje rond het vuur dansen. Er zijn echter ook hele andere vormen van een ritueel. Kijk bijvoorbeeld eens dichter bij huis, in Nederland, in je eigen omgeving. Hier zingen we ‘lang zal ze leve’ als er iemand jarig is en mag de jarige de kaarsjes op de taart uitblazen en een wens doen. Of we proosten op gezondheid en geluk. Mensen verbranden ook wel eens foto’s bij het beëindigen van een relatie of doen een wens bij het zien van een vallende ster. 

Hoe is dat in je eigen gezin? Wat voor rituelen hebben jullie samen? In veel gezinnen wordt dagelijks een bedritueel gevolgd, dat kinderen helpt zich over te geven aan de tijd om naar bed te gaan en te gaan slapen. Wist je dat rituelen kinderen houvast bieden, doordat ze vorm en structuur geven? Daarnaast hebben rituelen ook een magisch aspect. Magie is de verbinding met alle wezens, het inzicht dat alles leeft en communiceert, al is dat niet altijd op een menselijke wijze. Kinderen leven heel makkelijk in de magische wereld. Ze hebben beschermengelen, wezens die hen helpen en hun vriend zijn. Via rituelen brengen we kinderen hier op een mooie manier mee in verbinding. 

‘Een ritueel schept de wereld opnieuw’

zeggen de Yoruba uit West-Afrika. Vaak wordt een ritueel in een kring uitgevoerd, omdat iedereen gelijk is en iedereen onderdeel is van het geheel. Het wezenlijke van een ritueel is dat een bepaalde handeling een bepaalde kracht oproept. Het kan kunstzinnig van vorm zijn of ter plekke geïmproviseerd. Je kunt het alleen doen of met een groep. Je kunt het vormgeven zoals je zelf wilt. Het belangrijkste echter is niet zo zeer de vorm als wel de energie waarmee het wordt uitgevoerd. Het gaat om de intentie die je hebt. Bij een rituele handeling richt je je op een bepaald onderwerp met als doel het goede te bevorderen. Zo kun je een intentie neerzetten voor het nieuwe jaar, waarin je aangeeft wat je graag wilt bereiken. Elke week even binnenlopen bij de buurvrouw bijvoorbeeld, zodat zij niet vereenzaamt, of je gezondheid bevorderen door te stoppen met roken, is ook een bekend ‘goed voornemen’ zoals we dat hier in Nederland noemen. 

      

Ontdek de positieve boodschap van lastige overgangen

We hebben een rituelenflesje ontwikkeld, speciaal voor de kinderen van deze tijd om hen te ondersteunen bij overgangen in het leven. Het is een mooie manier om vorm te geven aan een ritueel dat voorkomt uit een gebeurtenis in het dagelijks leven. Zo kan het gebruikt worden bij vreugdevolle gebeurtenissen zoals het nieuwe jaar, geboorte, verjaardag, huwelijk. Maar ook bij afscheid zoals overlijden, scheiding, verhuizing. Of bij een nieuw begin op een nieuwe school, in een nieuw huis of in een nieuwe kamer. Dit zijn situaties in het leven die een mooie gelegenheid bieden om de verdieping te pakken die de situatie in zich heeft. Rituelen verbinden de werkelijkheid van alledag met de spirituele wereld.

Daarmee sluit dit Rituelenflesje naadloos aan bij de magische wereld van het kind. Bovendien heeft het alles te maken met samen zijn in een bijzondere sfeer en met elkaar delen wat je verlangens zijn met betrekking tot een situatie. Het rituelenflesje maakt het ontastbare tastbaar. Het geeft bewustwording aan de gevoelens die onlosmakelijk verbonden zijn met bepaalde gebeurtenissen. En daarmee geeft het vorm aan hoe we met die gevoelens willen omgaan, wat we willen loslaten en wat we willen bekrachtigen.

Verbeeldend communiceren

Het helpt kinderen uiting te geven aan hun gevoelens rondom een bepaalde gebeurtenis. En het brengt kinderen de verbinding met iets wat zij zelf bekrachtigd hebben. Ze kunnen oefenen met het ervaren en uiten van hun gevoelens en daar een manier voor te hebben om daar zelf vorm aan te geven middels een ritueel. Dit flesje is de tastbare vorm waarin een kind de schatten bewaart die hij belangrijk vindt, dat wat hij graag bij zich wil houden, wil herinneren, wil bekrachtigen. Het geeft namelijk concreet vorm aan de gevoelens van het kind. Het is daarmee ook uniek en heel persoonlijk. Ieder kind geeft er op zijn eigen manier vorm aan, zowel aan het ritueel als aan de versiering. Wat je er voor nodig hebt is heel makkelijk te vinden: in de natuur, in huis en vooral in je hart. Het gaat over wat een situatie met je doet, wat je er prettig aan vindt en wat je er minder prettig aan vindt. Vervolgens ga je vormgeven wat je graag los wilt laten en wat je graag bij je wilt houden. Dit kan op allerlei manieren. Iedereen zal dat op zijn eigen unieke manier voelen en vormgeven.

Voor grote en kleine kinderen 😉

Het rituelenflesje is gericht op kinderen, maar kan prima door en met iedereen uitgevoerd worden, van 0 tot 100 jaar. Het is voor mensen die bewust kiezen voor de diepgang van een bepaalde gebeurtenis en daarmee uiting geven aan hun gevoelens middels een ritueel dat steun en positiviteit brengt. En het is juist een gelegenheid voor het hele gezin om samen stil te staan bij een bepaalde situatie en de tijd te nemen om elkaar te horen en te zien en concreet vorm te geven aan je verlangen middels het creëren van een magisch wensflesje. 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

Wat is het natuurlijke ritme van jouw kind?

De nieuwe tijd

Versnellen of vertragen?

Is jouw kind een versneller die altijd vooruit wil, altijd door wil. Jou aanzet om te komen, om mee te gaan, om op te schieten, om een tandje bij te zetten? Een kind dat uit zichzelf op tijd wil zijn en een hekel heeft aan te laat komen.

Of is jouw kind een vertrager? Heeft jouw kind altijd alle tijd? En heeft het juist nog meer tijd nodig? Lijkt het wel alsof het niet vooruit te branden is? Alsof het alleen maar stapvoets kan gaan? Sta jij te popelen om naar school te gaan en moet je kind nog plassen, kan zijn jas niet vinden, moet toch nog even andere sokken aan, of toch nog even zijn thee opdrinken?

Wat voor ritme heeft jouw kind? En wat doet dat me jou? Kun jij rustig blijven, kalm blijven, je geduld bewaren? Word jij geïrriteerd, rusteloos en kortaf? Kun je rustig in vertrouwen meebewegen met je kind, omdat je weet dat er genoeg tijd is en jullie echt wel op tijd komen? Weet jij dat er ook geen man overboord is als je het eens een keertje niet haalt?

Wat is tijd?

Tijd is een abstract begrip. We hebben er minuten, uren en dagen aan toegevoegd om er vorm aan te geven. Maar eigenlijk is tijd onmeetbaar. Ben je boodschappen doen en moet je kind naar de wc, dan kan het uren lijken te duren voordat je weer thuis bent en je kind naar de wc kan. Soms zal dat vast en zeker te laat zijn. Als er een pak sneeuw ligt, dan vliegt de tijd met buiten spelen voorbij en wordt het veel te vroeg donker voor je kind dat heerlijk wil sleeën zolang het nog kan.

Harde en zachte tijd

Het omgaan met tijd kan ook wat zeggen over het ritme van jouw kind. Hier thuis gebruiken we de begrippen harde tijd en zachte tijd om af te spreken hoe we met afspraken en tijd omgaan. Harde tijd wil zeggen dat het een vaste afspraak met een vaste tijd is. Op het afgesproken tijdstip ben je aanwezig en zorg je dat je klaar bent. Vaak zijn dat situaties wanneer er een externe afspraak is die op een vaste tijd begint, zoals de bioscoop, een theatervoorstelling, een zakelijke afspraak.

Voor afspraken met een informelere sfeer kan het prettig zijn om een zachte tijd te hanteren. Je spreekt dan met elkaar af wat de richttijd is. Iedereen richt zich op die tijd en zet zijn intentie om die tijd te halen. Een zachte tijd geeft iedereen de ruimte om zich op eigen tijd en tempo voor te bereiden op afspraken die komen. Een voorbeeld van zo’n afspraak kan een bezoek aan oma zijn. Anders dan bij het theater of de bioscoop is het niet zo waarschijnlijk niet zo dat je bij je oma niet meer binnenkomt, als de afgesproken tijd geweest is.

Soms is het goed om het motto ‘afspraak is afspraak’ na te leven en te zorgen dat je op tijd bent. Maar het kan kinderen ook ruimte geven om zachte tijdsafspraken te kunnen maken. Niemand hoeft zich dan te haasten, niemand hoeft zich in bochten te wringen.

Als jouw kind een vertrager is, kan het heel prettig zijn om niet met een vaste tijd te werken waarop je weg mòet om voor de bel binnen te kunnen zijn. Het kan dan juist veel prettiger werken om een richttijd af te spreken waarop je weg wìlt gaan en dat moment zal wat eerder in de tijd liggen dan het moeten-vertrekken-moment. Daarmee haal je voor jezelf en voor je kind de druk van de ketel en kan iedereen ontspannen naar school gaan.

Wanneer is jouw kind op zijn/haar best?

Is jouw kind op z’n best als je het rustig de tijd geeft om zijn ritme te volgen? Of moet je het achter de vodden zit om op tijd klaar te zijn? Helpt het jouw kind wanneer je het korte heldere instructies geeft zodat het op tijd klaar is? Of brengt dat het juist van de regen in de drup? Gaat jouw kind het makkelijkste mee in de flow als jij je eigen ding doet en er van uitgaat dat dat bij jouw kind ook lukt?

Tijd om te ontspannen

Wat ook een mooie is om in beschouwing te nemen, is het vermogen van je kind om te ontspannen. Kan je kind het ritme, het tempo, het temperament wat het door de dag heen heeft, ook weer loslaten om te ontspannen. Kan jouw kind ontspannen? Of vliegt het altijd maar weer door?

Wat is het laagste standje van jouw kind? Waar kan jouw kind afschakelen? Waar kan het contact maken met stil zijn en luisteren, naar zichzelf of een ander.

Word jouw kind vooral gemotiveerd door het verlangen de eigen weg te gaan? Of is jouw kind geneigd dat te doen wat een ander van hem/haar vraagt? Is jouw kind geneigd zichzelf aan te passen. Voor wie van de twee wil jouw kind aan de slag gaan? Wat is de aard van jouw kind?