Conchita van Dijk

Conchita van Dijk

Al wat er is, is liefde en de rest is… oefenen, oefenen, oefenen!


Tot mijn 40ste is mijn gevoeligheid een zware last op mijn schouders geweest. Vaak was ik snel vermoeid en in mijn werk gebeurde het meerdere malen dat ik na zo’n anderhalf jaar helemaal opgebrand was. Hoe dat kon, begreep ik niet. Ik snapte ook niet waarom ik belangstelling had voor heel andere dingen dan de meeste mensen om mij heen. De plek waar ik me thuisvoelde, was de balletzaal. In mijn balletschool was ik als een vis in het water en vond ik het heerlijk om volwassenen en kinderen te inspireren en te motiveren om te bewegen en zichzelf, hun lijf en hun manier van expressie te ontdekken.

Toen ik moeder werd van twee prachtige kinderen, mijn zoon Jip en mijn dochter Roos, viel het me al snel op dat ook zij erg gevoelig waren; ieder op hun eigen manier. De ‘gewone’ gedragsmatige insteek leek vaak niet te werken en daarom ben ik op zoek gegaan naar wat voor mij en mijn kinderen wel werkte. De opleiding tot pedagoge aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bracht me de kennis en kunde om met ouders en kinderen te werken. Voor mijn stage en afstudeerproject ben ik me gaan verdiepen in hoogsensitiviteit en viel toen van de ene verbazing in de andere. Al datgene waar ik in al die jaren steeds tegenaan was gelopen, viel op z’n plek en ik begreep steeds beter waarom ik zo snel overprikkeld raakte. Ook bij mijn kinderen zag ik dat terug en het was fijn om daar op een andere manier mee om te leren gaan.

Via diverse workshops kwam ik in aanraking met het mediumschap. Ik begon steeds beter te snappen wat er ten grondslag lag aan mijn hooggevoeligheid. Ik begon mijn heldervoelende en helderwetende kwaliteiten te ontwikkelen en kwam tot het besef dat datgene wat al die jaren zo’n last voor me geweest was, eigenlijk mijn grootste kwaliteit was: goed kunnen voelen.

De begeleiding van ouders en kinderen kreeg een diepere laag met het volgen van de opleiding tot spiritueel werker Aurora in Heeze. Het is mijn passie om contact te maken met andere dimensies en de spirits om ons heen. Juist in het werken met kinderen en het ontwikkelen van het nieuwe opvoeden heeft dat een grote invloed gehad. Het is een voorrecht om met hen samen te mogen werken voor de ouders en kinderen van nu.

Ik heb tien jaar gewerkt als dansdocente/eigenaresse in dansschool Podium voor Dans in Eindhoven, een aantal jaren gewerkt als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en als kindercoach in mijn eigen praktijk ‘Spelen is leren’. Vanaf juli 2014 werk ik samen met Diane Govers in de VOF Inspirerend Opvoeden. We zijn in januari 2017 gestart met het ontwikkelen van het nieuwe opvoeden en in september 2017 gestart met het OnlineOpvoedCafé.

HARTegroet,
Conchita van Dijk

CV

  • Verdiepingstraject Beroepsopleiding Spiritueel Werker Aurora (afgerond 2013)
  • Basisopleiding Beroepsopleiding Spiritueel Werker Aurora (afgerond 2011)
  • Meervoudige Merkaba Technieken niveau 2, Aurora Heeze (afgerond 2011)
  • Cursus Onderlinge Kindermassage, Educare (afgerond 2010)
  • Meervoudige Merkaba Technieken niveau 1, Aurora Heeze (afgerond 2010)
  • Cursus Werken met Hollandse Bloesem Remedies (afgerond 2007)
  • Cursus Ontwikkelingsgericht Tekenen met kinderen, Educare (afgerond 2007)
  • HBO Pedagoog, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (afgerond 2006)
  • Voedingstherapie, Civas (afgerond 2001)
  • Eigenaresse Jazzdansstudio Podium voor Dans, Eindhoven (1995 – 2000)