Inspiratie2daagse

Opvoeden in de nieuwe tijd:
Van overprikkeling naar helderheid

Vrijdag 28 en zaterdag 29 september a.s.
van 10.00 – 16.00 uur

 

Direct een kaartje bestellen

Herken je dat?

De kinderen van nu zijn intuïtief en helder. Zij weten veel, ze zien veel en ze pikken met hun fijngevoelige antennes veel op uit hun omgeving. Met hun helderheid prikken ze dwars door onze opgebouwde muren en patronen heen. Met hun gedrag dagen ze ons uit onze oude pijn los te laten en ons weer met onze kern te verbinden. Het Nieuwe Opvoeden neemt ouders mee in de vertaalslag naar een opvoeding die past bij het kind van nu. Tijdens deze inspiratie2daagse leer je anders te kijken naar je kind, anders te kijken naar het gedrag van je kind en anders te kijken naar opvoeden. De verbinding en verdieping van jouw manier van opvoeden zorgen ervoor dat je kind zich gezien en gehoord kan voelen. Dat brengt rust en balans in je gezin.

Voor wie is deze inspiratie2daagse bestemd?

Deze inspiratietweedaagse is bestemd voor:

 • Voor bewuste ouders, ouders die hun kind een veilig, warm en geborgen nestje willen bieden, maar haarfijn aanvoelen dat hun kind daar in deze maatschappij wat extra’s voor nodig heeft
 • Voor ouders die aanvoelen dat het strafbankje en de time-out echt niet meer van deze tijd zijn en die kun kind daadwerkelijk willen horen
 • Voor ouders die beseffen dat de traditionele manier van opvoeden teveel op het gedrag van hun kind gericht is en te weinig inzoomt op de kern van hun kind. Ouders die daar graag verandering in willen brengen en op zoek zijn naar verdieping
 • Voor ouders die merken dat drukte, stress en de dagelijkse hectiek hen uit de verbinding met hun kind haalt en dat zo graag anders willen. Die beseffen wat de impact van social media is en die tijd, energie en aandacht willen investeren in hun kind. Ouders die de vertaalslag willen maken naar een opvoeding die recht doet aan de kinderen van nu.
 • Voor ouders van gevoelige kinderen, die met hun scherpe antennes van alles en nog wat oppikken en daar snel van overprikkeld raken. Die niet goed weten hoe hun kind kunnen helpen om al die prikkels weer los te laten en weer te zakken in hun lichaam.
 • Voor ouders van stille, teruggetrokken, weinig weerbare kinderen, die extra veiligheid en geborgenheid nodig hebben om tevoorschijn te durven komen en hun prachtige ik te laten stralen. Ouders die beseffen dat de hang naar controle van hun kind en het verlangen of de dwang alles op hun manier te willen doen, ingegeven wordt door onzekerheid en een gebrek aan houvast. Ouders die zich niet kunnen vinden in een mogelijke diagnose autisme, maar niet goed weten wat en hoe daarmee verder.
 • Voor ouders van drukke kinderen, kinderen die moeite hebben met afschakelen en ontspannen en steeds maar door en door en door willen gaan. Kinderen die niet alleen anderen overschreeuwen, maar vooral zichzelf en daarmee eigenlijk aangeven dat ze zo graag gezien en gehoord willen worden. Kinderen die zich niet in willen laten perken door school, maar trouw blijven aan wat zij willen en zoeken en nodig hebben. Kinderen die op zo jonge leeftijd al chronisch overprikkeld raken en zichzelf kwijtraken. Kinderen die zich doodvervelen op school en daardoor op zoek gaan naar alles wat hen maar kan afleiden.

De kinderen van nu zijn intuïtief en helder. Hun heldere vermogens liggen aan de oppervlakte. Zij hoeven daar geen moeite voor te doen; het is er gewoon. Waar kinderen wel moeite mee hebben en waar ze de steun van jou broodnodig hebben, dat is hoe ze daar mee om kunnen gaan. Fijn als jij als ouder weet hoe je jouw kind hierin kunt erkennen en bekrachtigen.

Wat is het doel van deze 2daagse? Wat ga ik leren?

In deze inspiratie2daagse maak ik met jou de vertaalslag naar Het Nieuwe Opvoeden.

Het programma van dag 1 haakt aan op de volgende thema’s:

 • Opvoeden vroeger en nu
 • De waarden van de nieuwe tijd
 • Wat betekent dat voor mijn kind?
 • Wat betekent dat voor het opvoeden van mijn kind
 • Waarheid, waarnemen en werkelijk
 • Opvoeden = samen opgroeien: jij, je kind en je innerlijke kind
 • Wie was ik als kind? Wie ben ik als ouder?

Het programma voor dag 2 gaat over deze thema’s:

 • Jouw kind binnen de driehoek onderwijs-zorg-kinderopvang
 • Wat is overprikkeling en hoe ga je ermee om?
 • Hoe werkt het natuurlijk leervermogen van kinderen?
 • Hoe kun je dat meenemen in de opvoeding?

Het zijn twee dagen, waarin je gaat luisteren, gaat voelen en zelf mag ervaren hoe het ook anders kan. en vooral ook wat de impact daarvan is. Gaat we het hebben over goed en fout? Nee. Opvoeden gaat niet over het goed of fout doen en al zeker niet over schuld. Soms gaat het wel over oude patronen en vaker nog over oude pijn.

Ik ga je bijpraten over alles wat met de nieuwe tijd te maken heeft. Met een nieuwe generatie kinderen met nieuwe normen en waarden, nieuwe talenten en valkuilen. Dat geeft jou gegarandeerd een andere kijk op opvoeden, een andere kijk op het gedrag van je kind en een andere kijk op je kind.

Je bent van harte uitgenodigd om vragen te stellen en je ervaringen te delen. Met elkaar maken we er een bijzonder weekend van, waarin veiligheid en openheid voorop staan. Voor veel ouders is het bijzondere ervaring om te voelen en ervaren dat alles gezegd, gedacht en gevoeld mag worden. Om samen te komen met gelijkgestemde ouders en erkenning en herkenning bij elkaar te vinden.

Je kaartje bestellen >>

Datum en tijd

Koffie en thee staan voor je klaar vanaf 9.30 uur.
De intentie is de dag af te sluiten rond 16.00 uur.

Het is ons streven dat je naar huis gaat met een gevoel van erkenning en herkenning, en dat je hebt mogen ervaren hoe het voelt om op te voeden met plezier, gemak en ontspanning.

Wat kost de inspiratie2daagse?

Deelname aan de inspiratie2daagse kost € 397,00.

Dat is inclusief btw, alle materialen, koffie/thee/water en een fijne verzorgde lunch.
Mocht je willen overnachten, dan is dat voor eigen rekening mogelijk op de locatie.

Wie verzorgt deze 2daagse?

Conchita van Dijk

 

 

 

Conchita van Dijk
HBO-pedagoge en spiritueel werker
initiator van Het Nieuwe Opvoeden

 

‘Het is mijn missie om ouders en kinderen de weg te wijzen in de nieuwe tijd. Om met ouders de vertaalslag te maken naar een opvoeding waarin de kinderen van nu zich gezien en gehoord voelen en beter tot hun recht kunnen komen.’

Van oudsher ben ik dansdocente en heb ik 10 jaar jazzdans- en aerobicslessen verzorgd voor kinderen en volwassenen. In 2006 ben ik in Pedagogiek afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarna heb ik mij nog 4 jaar verdiept in het werken met kinderen tijdens de opleiding tot Spiritueel werker Aurora. Ik werk als healer met de Meervoudige Merkaba technieken en ik ben Access Bars Facilitator.

Direct je kaartje bestellen >>

 

Waar vindt de inspiratie2daagse plaats?

Deze 2daagse vindt plaats bij Vergaderlocatie De Vleugelslag te Herwijnen. We hebben de volledige locatie voor onszelf, wat ruimte biedt om in openheid met elkaar te delen, te ervaren en uit te wisselen. Er is voldoende parkeergelegenheid en de locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Algemene informatie

 • Datum: vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018
 • Tijd: van 10.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
 • Locatie: Vergadercentrum Vleugelslag in Herwijnen
 • Kosten: € 397,00 inclusief BTW, koffie, thee en lunch

Je bent van harte welkom. Reserveer hier je plekje.