Inspiratiedag Het nieuwe Opvoeden

Direct je kaartje bestellen

De kinderen van nu

De kinderen van nu zijn intuïtief en helder. Zij weten veel, ze zien veel en ze pikken met hun fijngevoelige antennes veel op uit hun omgeving. Met hun helderheid prikken ze dwars door onze opgebouwde muren en patronen heen. Met hun gedrag dagen ze ons uit onze oude pijn los te laten en ons weer met onze kern te verbinden. Het nieuwe opvoeden neemt ouders mee in de vertaalslag naar een opvoeding die past bij het kind van nu. Tijdens deze dag leer je anders te kijken naar je kind, anders te kijken naar het gedrag van je kind en anders te kijken naar opvoeden. Dat brengt rust en balans in je gezin en opvoeden wordt nog leuker.

Voor wie is de inspiratiedag bestemd?

Deze inspiratiedag is bestemd voor:

Ouders van gevoelige kinderen. Drukke kinderen, stille kinderen, weinig weerbare kinderen, boze kinderen, angstige kinderen. Kinderen die alleen hun eigen ding willen doen. Kinderen die de controle willen houden. Kinderen die last hebben van randjes in hun sokken en etiketjes in hun kleding. Kinderen die niet vanzelfsprekend tot hun recht komen. Allemaal kinderen van nu. Zij geven signalen af dat ze zich niet gehoord en gezien voelen.

Wat hebben deze kinderen met elkaar gemeen? Wat hebben de kinderen van nu met elkaar gemeen? Dat is hun helderheid. Kinderen zijn intuïtief en helder. Hun heldere vermogens liggen zo aan de oppervlakte. Zij hoeven daar geen moeite voor te doen, dat goed kunnen voelen is er gewoon. Waar kinderen wel moeite voor moeten doen, dat is hoe ze daar mee om kunnen gaan. Fijn als je als ouder leert hoe je je kind hierin kunt erkennen en bevestigen.

Wat is het doel van de inspiratiedag? Wat leren ouders?

Doen ouders het fout als hun kind zich niet gehoord en gezien voelt? Nee. Het gaat nooit over goed of fout en nooit over schuld. Ouders doen hun uiterste best, maar soms lukt het eenvoudigweg niet om je kind goed te bereiken. Je manier van opvoeden is dan niet toereikend. Verbinding en verdieping van de opvoeding kunnen dan een welkome aanvulling zijn op je opvoedskills.

Ouders kunnen ervaren:

 • Wat de verschillen zijn tussen het traditionele opvoeden en de verbinding en verdieping van het nieuwe opvoeden;
 • Wat aarden is en hoe dat helpt om je kind zelfvertrouwen te laten opbouwen;
 • Wat het unieke van je kind is en hoe je je kind daarin kunt stimuleren voor meer zelfbewustzijn;
 • Hoe je anders kunt kijken naar ADHD en ASS (autisme), wat dat voor verschil maakt in het opvoeden en wat je daarin te doen staat om de balans bij je kind te herstellen;
 • Hoe je je kind kunt stimuleren en ondersteunen om vanuit het hart en in overgave te leven.

Direct je kaartje bestellen >>

Hoe lang duurt de inspiratiedag?

De zaal is open vanaf 9.00 uur en er is een inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur. De bedoeling is de dag af te sluiten rond 16.00 uur.

Je bent van harte uitgenodigd om vragen te stellen en jouw ervaringen te delen. Het is ons streven dat je naar huis gaat met een gevoel van erkenning en herkenning, en dat je hebt mogen ervaren hoe het voelt om op te voeden met plezier, gemak en ontspanning.

Wat kost de inspiratiedag?

Deelname aan de inspiratiedag kost € 97,00 inclusief btw, alle materialen, koffie/thee/water en een uitgebreide lunch.

Wie verzorgen de inspiratiedag?

Conchita van Dijk & Diane Govers

Conchita van Dijk
HBO-pedagoge en kindermedium
initiator van het nieuwe opvoeden

Diane Govers
genieten-is-gezond-coach
mede-oprichter van onlineopvoedcafe.nl

Direct je kaartje bestellen >>

Hoe ziet het programma er (globaal) uit*?

 • 09.00 uur Zaal open
 • 09.30 uur Inloop en kennismaken met koffie en thee
 • 10.00 uur Stevigheid en houvast voor je kind
 • 11.15 uur Koffiepauze
 • 11.30 uur Eigenheid en zelfbewustzijn creëren
 • 12.45 uur Lunch
 • 14.00 uur Opgroeien van overprikkeling naar helderheid
 • 15.00 uur Koffiepauze
 • 15.10 uur Vragen stellen en ervaringen uitwisselen
 • 16.00 uur Afsluiting

 

* Dit is een globaal programma. Wij vinden het prettig om het programma desgewenst aan te passen aan de behoeften en wensen van de deelnemers. Daarom kan het uiteindelijke programma er anders uitzien.

Waar vindt de inspiratiedag plaats?

De inspiratiedag vindt plaats bij Vergaderlocatie De Vleugelslag te Herwijnen. We hebben de volledige locatie voor onszelf, wat ruimte biedt om in openheid met elkaar te delen, te ervaren en uit te wisselen.

De boerderij dateert uit de 18e eeuw en ligt op een idyllische locatie aan de oever van de Waal. De ruime, beschutte tuin herbergt veel plekjes om je even terug te kunnen trekken. De rustige ligging zorgt voor een verstilde energie en een inspirerende sfeer. De sfeer is landelijk van buiten en kunstzinnig van binnen. Eenvoudig, rustig en alles in volledige harmonie. In dit vergadercentrum staat rust, comfort en een goede verzorging centraal. Door de centrale ligging kunt u onze unieke vergaderlocatie binnen een half uur bereiken vanaf: ’s-Hertogenbosch, Breda, Utrecht en Dordrecht.

 

Algemene informatie

 • Datum: zaterdag 30 september 2017
 • Tijd: van 10.00 – 16.00 uur
 • Locatie: Herwijnen
 • Kosten: € 97,00 inclusief BTW, koffie/thee/water en uitgebreide lunch

Je bent van harte welkom. Bestel hier je kaartje. >>