Spiegelsessie

spiegelsessie

 

 

 

Live vraag en antwoord sessie in onze praktijk
Als je het echt even niet meer weet of jouw kind vastgelopen is.

€ 97

incl. BTW

Direct bestellen >>

Direct ervaren wat er in je kind omgaat

​Tijdens een spiegelsessie neem ik de plek van jouw kind in. Daardoor kun jij direct ervaren wat er in jouw kind omgaat. Verdriet, boosheid, angst, frustratie, wanhoop, onzekerheid, machteloosheid. Ik verwoord naar jou, wat ik in alle subtiliteit kan voelen, maar wat je kind jou zelf nog niet kan zeggen. Ik vertel je wat je kind voelt en ervaart, wat het nodig heeft of waar het naar verlangt. Doordat we de pijn bij je kind direct kunnen helen, kan er met deze sessie meteen veel verschuiven.

Juist door je eigen ervaring en de inzichten die je opdoet, is dit een bijzonder efficiente manier van werken. Deze live sessie kan soms weleens heftig zijn, maar het is bovenal een hele waardevolle ervaring, die jouw kijk op je kind bevestigt of voor altijd verandert.

Waarom lukt het nu nog niet met je kind?

​De helderheid van de huidige generatie kinderen vraagt ons om onze manier van opvoeden te verdiepen. Een opvoeding gebaseerd op straffen/belonen is bij hen niet toereikend. Aandacht en verbinding zijn sleutelwoorden. Wij mogen voorleven hoe zij vanuit hun hart kunnen leven, hoe zij in verbinding kunnen zijn met zichzelf, met de ander en de wereld om hen heen. Daarmee bieden we hen de kans om in hun kracht te komen, zodat zij hun eigen weg vinden in onze snel veranderende maatschappij.

Wat kun je verwachten van de spiegelsessie?

In de spiegelsessie mag je verwachten dat je diep geraakt wordt. Het ervaren en invoelen van de pijn, het onvermogen, de boosheid of de frustratie van je kind gaat ouders meestal niet in de koude kleren zitten. Maar juist doordat ze het zo duidelijk kunnen voelen, is het ook meteen duidelijk waar de schoen wringt. Daarmee gaan ouders vanzelf anders kijken naar hun kind en anders kijken naar het gedrag van hun kind.

Daarnaast krijg je tips en adviezen vanuit het nieuwe opvoeden. Het opvoeden dat aansluit bij de kinderen van nù. Geen gedragsmatige adviezen, maar adviezen die je verbinding en verdieping brengen in het contact met jouw kind.

Klik hier om je spiegelsessie te bestellen >>

Hoe werkt een spiegelsessie?

STAP 1

Thuis schrijf je concreet de vraag of de zorgen op die je over je kind hebt. Het kan ook zijn dat er een situatie is, waar je vragen over hebt. Schrijf de situatie dan goed uit. Neem ook de tijd om te voelen wat de vraag of de situatie met jou doet. Door je vooraf op de vraag af te stemmen, kunnen we in de sessie doeltreffend aan de slag gaan.

STAP 2

Bij het bezoek aan onze praktijk in Rosmalen kan je kind niet aanwezig zijn. Ook andere kinderen kunnen tijdens de sessie niet aanwezig zijn. Wel kan je partner erbij zijn. Sterker nog, wij adviseren je om zeker samen te komen. Zonder overleg vooraf is het niet mogelijk andere personen aanwezig te laten zijn.

Om toch goed op de energie van je kind af te kunnen stemmen, breng je een recente portretfoto van je kind mee. Aan de hand van de portretfoto van je kind geef ik je belangrijke informatie over je kind over wie je kind werkelijk van binnen is. Daarom is het belangrijk dat je kind alleen op de foto staat. Er mag ook geen huisdier bij opstaan.

Je mag tevens een gezinsfoto meebrengen. Als het nodig is gebruik ik deze foto voor extra informatie over hoe jouw kind zich in de buitenwereld manifesteert. Ook als er informatie over je familie aan de orde mag komen, is deze foto een mooie aanvulling.

stap 3

Tijdens een spiegelsessie neem ik de plek van jouw kind in. Ik laat je zien en beleven wat er in jouw kind omgaat. Ik verwoord naar jou, wat je kind zelf nog niet kan zeggen. Ik vertel je wat je kind voelt en ervaart, wat het nodig heeft of waar het naar verlangt.

stap 4

Tijdens deze sessie kun je ook vragen stellen. Je kunt de vragen stellen:

  • aan je kind alsof het bij de sessie aanwezig is: Wat voel je nu? Wat gaat er in je om? Wat heb je nodig?
  • over je kind: Wat gaat er nu in mijn kind om? Hoe voelt dit voor mijn kind? Wat denk jij dat mijn kind nu nodig heeft? Hoe denkt mijn kind hierover?
  • aan mij: Wat voor tips heb je hierover? Wat gebeurt er nou precies? Wat maakt mijn kind nu zo verdrietig, zo boos, zo onzeker etc.

Het mooie is dat ik me direct kan afstemmen op wat jouw vragen bij je kind losmaken. Dat kan ik je ook weer direct vertellen. Je krijgt dus heel veel informatie. Niet alleen in woorden, maar ook in emoties en op gevoelsniveau. Dat brengt je heldere antwoorden en inzichten.

Deze live sessie kan in sommige gevallen best heftig zijn, maar het is bovenal een hele waardevolle ervaring, die jouw kijk op je kind bevestigt of voor altijd verandert.

stap 5

Laat de spiegelsessie rustig bezinken. Soms komt de boodschap best heftig binnen. Logisch, het gaat tenslotte toch over jouw kind en het zien en ervaren van de directe emoties van je kind gaat je niet in de koude kleren zitten. Wil je daarom na de spiegelsessie nog even contact met ons? Dat kan. Bel of mail ons gerust even, dan maken we daarvoor een belafspraak.

De kosten van een belafspraak zijn eveneens € 15 per kwartier.

Klik hier om direct je Spiegelsessie te bestellen >>>

Soms twee coaches

Als het mogelijk is en als ik het gevoel heb dat dat nodig is, zal ik zorgen voor een extra coach tijdens de spiegelsessie. Deze extra coach zal dan intermediair zijn tijdens mij en jou. Ik kan me dan volledig op het kind concentreren.

Verslag ontvangen?

Van deze sessie krijg je geen verslag. Als er twee coaches aanwezig zijn, dan zullen waar mogelijk de adviezen voor je genoteerd worden. Echter, de ervaring zelf staat bij deze sessie voorop. Het invoelen en aanvoelen van de diepte van de emoties en gevoelens van je kind is een bijzonder waardevolle ervaring. Wij willen voorkomen dat er te veel energie verloren gaat aan praktische zaken.

Wil je toch graag een verslag ontvangen, dan kun je dat vooraf aan ons laten weten. Het maken van het verslag kost € 15 per kwartier.

Hoe verloopt een spiegelsessie?

Het verloop van een spiegelsessie is steeds weer anders. Ik weet vooraf niet hoe de sessie gaat verlopen. Ik kan je wel een paar voorbeelden geven, zodat je weet wat er kan gebeuren.

  • Het kan zijn dat je kind bij mij komt zitten of liggen. Zeker als het jonge kinderen zijn, wil het nog weleens gebeuren dat ze bij me komen liggen, met hun hoofdje op mijn schoot;
  • Het komt ook voor dat ik direct in de energie van je kind terecht kom en de emoties van je kind via mij naar buiten komen. Dat ruimt lekker op.
  • Soms praat je kind met mij en kan ik je veel informatie, tips en adviezen doorgeven;
  • Het gebeurt ook weleens dat energie van anderen, bijvoorbeeld van overleden oma’s of opa’s, dierbare vrienden of vriendinnen, voelbaar wordt en er van hen een boodschap voor je komt.

Er is dus van alles mogelijk. Belangrijk om te weten is dat datgene naar voren komt, wat op dat moment van het grootste belang is. Is datgene anders dan wat jij zou willen weten of vragen over had? Dat kan. Realiseer je dan dat dit toch de informatie is, die op dit moment het allerbelangrijkste is voor je kind en voor jou.

Klik hier om je spiegelsessie te bestellen >>