Inspiratiedag: Waarnemen als een kind

Direct een kaartje bestellen

 

Baby’s en jonge kinderen zijn vaak nog zo heerlijk puur en onbedorven. Met hun open blik bekijken ze de wereld als ware het een snoepwinkel waar ze uit mogen kiezen. Hoe snel raken ze die onbezorgdheid kwijt en lopen ze hun eerste kleine of grotere deuken op. Deuken laten altijd littekens achter. Ze zorgen ervoor dat het deurtje naar hun hart wat verder dicht gaat, zich voor even helemaal sluit en of dat de deur met een klap dichtgaat en het slot erop gaat.

Zo hebben wij allemaal onze deuken al opgelopen. Sommige deuken al vroeg in onze baby- of kindertijd, anderen tijdens de puberteit of bij het volwassen worden. Het mooie is dat al deze deuken geheeld kunnen worden. Als jij je openstelt voor de pijn die je toen gevoeld hebt, kan deze pijn oplossen als sneeuw voor de zon. En wat er dan gebeurt, is magisch. Jouw intuïtieve vermogens, de helderheid die jij als kind al had, mag weer boven komen drijven.

Ik nodig je uit om waar te nemen. Met verschillende opdrachten en oefeningen mag jij weer ontdekken wat je allemaal kunt zien, kunt voelen en kunt weten zonder dat je het weet. We werken met kleuren, met inspiratiekaarten en met visualisaties. Je mag weer gaan ontdekken en ervaren als een kind. Je mag spelen, lachen en vrolijk zijn. Je mag experimenteren en ontdekken. Je mag stil zijn of juist druk. De luikjes van jouw innerlijke kind mogen weer opengaan en dat brengt ruimte voor speelsheid en intuïtie. Wat weet jij wat je niet eens beseft? Wat voel jij waar je normaal gesproken overheen gaat? Waar verlang je naar? Wat heb je nodig? Wat heeft jou innerlijke kind nodig om speels en onbezorgd te zijn? En om weer waar te nemen als een kind?

Opvoeden = samen opgroeien:
jij, je kind en jouw innerlijke kind

Dat brengt je dat jij als ouder haarfijn aan kunt gaan sluiten bij jouw gevoelige kind. Je kunt je eigen innerlijke pure en heldere kind in gaan zetten om je naadloos af te leren stemmen op je zoon of dochter. Jouw innerlijke kind heeft daar de antennes voor. Geef jij je innerlijke kind speelruimte dan zal het zich steeds beter ontwikkelen en steeds meer aanwezig zijn in jou.

Soms raakt het zien van de pijn, de wensen of behoeftes van je zoon of dochter, je rechtstreeks in de pijn uit je kindertijd. Dat kan opvoeden pittig en ingewikkeld maken. Deze workshop helpt je om uit die verwarring te blijven. Door goed voor je innerlijke kind te zorgen, leg je een veilige, zachte, geborgen basis voor de opvoeding van je zoon of dochter.

Voor wie is deze inspiratiedag bestemd?

Iedere ouder die zich gedreven voelt om meer te begrijpen en meer aan te voelen van hun kind. Die met momenten voelt dat hun kind geraakt wordt, maar er niet direct de vinger op kan leggen wat er dan gaande is. Die zo graag wil vatten, wat het is dat hun kind dan van streek maakt.

Ouders die niet meer de behoefte voelen om hun kind met straffen en belonen duidelijk te maken wat ‘gewenst’ gedrag is, maar die een diep innerlijk verlangen hebben om  het anders te doen. Om zich te verbinden met hun kind en om het hun kind te gunnen om helemaal zichzelf te durven zijn.

Wat is het doel van de inspiratiedag? Wat leer je?

Tijdens deze dag mag je o.a. ontdekken:

 • Waar jij blij van wordt en wie jij bent in je puurste zelf
 • Wat jij waarneemt als je je weer onbezorgd openstelt
 • Wat jou helpt om beter voor je innerlijke kind te zorgen
 • Hoe dat jou helpt om anders naar (het gedrag van) je kind te kijken
 • Dat dat tot gevolg heeft dat je moeiteloos anders gaat opvoeden
 • En beter gaat afstemmen op je kind
 • Wat de waarde van intuïtie is voor de kinderen van nu

Koop hier je kaartje

Wat kost deze inspiratiedag?

Deelname aan deze dag kost € 197,00 met vroegboekkorting. Na 10 oktober kost deze dag € 227.
Dat is inclusief btw, alle materialen, koffie/thee/water en een uitgebreide lunch.

Wie verzorgen deze inspiratiedag?

Conchita van Dijk & Diane Govers

Deze dag staat onder bezielende leiding van Conchita van Dijk, HBO-pedagoge, spiritueel werker en merkaba-healer, en grondlegster van Het Nieuwe Opvoeden.

De praktische ondersteuning hierbij is in handen van Diane Govers, genieten-is-gezond-coach en voormalig eigenaresse van Daantje Dop kinderopvang.

 

Je kaartje bestellen

Hoe ziet het programma eruit?

 • 09.30 uur Ontvangst met koffie en thee
 • 10.00 uur Jij als ouder, jij als kind – ervaringsoefening lichamelijk/emotioneel bewustzijn
 • 11.00 uur Koffiepauze
 • 11.30 uur Waarnemen, waarheid en realiteit in de nieuwe tijd – waarnemen met muziek
 • 12.30 uur Lunch
 • 13.30 uur Alle kleuren van de regenboog – waarnemen met kleuren
 • 14.30 uur Koffiepauze
 • 15.00 uur Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt – ervaringsoefening weten/voelen
 • 16.00 uur Aan tafel! Individueel afstemmen op je eigen zoon of dochter
 • 16.30 uur Afsluiting
 • 17.00 uur Einde

Je bent van harte uitgenodigd om vragen te stellen en je ervaringen te delen. Mijn intentie is dat je naar huis gaat met een blij en verwachtingsvol gevoel. Dat is je innerlijke kind dat niet kan wachten om thuis met je gezin aan de slag te gaan met alles wat het vandaag ervaren heeft. De volwassene in jou heeft veel nieuwe kennis en inzichten opgedaan over de nieuwe tijd en Het Nieuwe Opvoeden. Vanaf vandaag kijk je daarmee anders naar de wereld, anders naar je kind en anders naar opvoeden.

Waar vindt de inspiratiedag plaats?

De inspiratiedag vindt plaats bij Vergaderlocatie De Vleugelslag te Herwijnen. We hebben de volledige locatie voor onszelf, wat ruimte biedt om in openheid met elkaar te delen, te ervaren en uit te wisselen.

De boerderij dateert uit de 18e eeuw en ligt op een idyllische locatie aan de oever van de Waal. De ruime, beschutte tuin herbergt veel plekjes om je even terug te kunnen trekken. De rustige ligging zorgt voor een verstilde energie en een inspirerende sfeer. De sfeer is landelijk van buiten en kunstzinnig van binnen. Eenvoudig, rustig en alles in volledige harmonie. In dit vergadercentrum staat rust, comfort en een goede verzorging centraal. Door de centrale ligging kunt u onze unieke vergaderlocatie binnen een half uur bereiken vanaf: ’s-Hertogenbosch, Breda, Utrecht en Dordrecht.

 

Algemene informatie

 • Datum: vrijdag 9 november 2018
 • Tijd: van 10.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Vergaderlocatie Vleugelslag Herwijnen
 • Vroegboekprijs: € 197,00 t/m 10 oktober a.s.
 • Dat is inclusief BTW, koffie/thee/water en uitgebreide lunch
 • Definitieve prijs: € 225,00 v.a. 11 oktober a.s.

Je bent van harte welkom.
Bestel hier je kaartje.